Caribbean Stud Poker is een casino tafel spel met regels die vergelijkbaar zijn met five-card Stud Poker. Het enige verschil is dat Caribbean Stud Poker tegen het huis gespeeld wordt, terwijl je bij Stud Poker tegen andere spelers speelt. Helaas kun je ook niet winnen door te bluffen.

Caribbean Stud Poker wordt gespeeld op een vergelijkbare tafel als bij blackjack wordt gebruikt met een standaard ‘deck’ pak van 52 kaarten. Net als bij blackjack, hoef je alleen de hand van de dealer te verslaan om te winnen, niet die van de andere spelers.

Het spel begint

Wanneer het spel begint, plaatst elke speler een openingsinzet,‘Ante’. Er is ook de mogelijkheid om een progressieve jackpot in te zetten (hierover volgt later nog meer). Daarna krijgt elke speler en de dealer vijf kaarten gesloten gedeeld. Vervolgens draait de dealer één van zijn kaarten om zodat alle spelers die kaart kunnen zien. Pas daarna mogen de spelers hun eigen kaarten bekijken. Het is niet toegestaan de kaarten met je medespelers te bespreken.

Optie inzetten of stoppen
De spelers hebben de optie om te spelen of om op te geven ‘to fold’. Als je ervoor kiest om te spelen moet je het dubbele inzetten van je openingsinzet. Daarna laat de dealer zijn kaarten zien. De dealer speelt alleen mee als hij een aas plus heer of hoger heeft. Wanneer de dealer deze kaarten niet heeft krijgt elke speler zijn openingsinzet terug en worden alle kaarten ingenomen.

Showdown
Wanneer de dealer wel meespeelt, laten alle spelers om de beurt hun kaarten zien. Als jouw hand hoger is dan van de dealer, krijg je 1-1 uitbetaald voor de openingsinzet en de uitbetaling op het ingezette geld is hieronder weergegeven in de tabel. Als de dealer wint, neemt hij de openinginzet en al het ingezette geld in.

Push

Wanneer de hand van de dealer en de speler gelijk zijn, wordt het beschouwd als een ‘Push’ en zowel de openingsinzet als al het andere ingezette geld word teruggegeven aan de speler.

Payout

HandUitbetaling
Royal Flush100 op 1
Straight flush50 op 1
Four of a kind20 op 1
Full house7 op 1
Flush5 op 1
Straight4 op 1
Three of a Kind3 op 1
Twee paar2 op 1
Eén Paar (of minder)1 op 1
Aas en Heer1 op 1

 

Progressieve jackpot

Bij Caribbean Stud Poker bestaat ook de mogelijkheid om te gokken dat je eigen hand wint. Dit kan nadat de openingsinzet is geplaatst. Wanneer de speler een ‘Flush’ of hoger heeft, krijgt hij sowieso uitbetaald ongeacht wat hij veder nog op de tafel heeft ingezet. Lees meer over de beste Caribbean Stud Poker strategieop onze website.

Uitbetaling van de Jackpot

HandUitbetaling
Royal Flush100% van de jackpot
Straight Flush10% van de jackpot
Four of a kind500 (In jouw valuta)
Full house100 (In jouw valuta)
Flush50 (In jouw valuta)